Nie
trzeba nikogo przekonywać wśród naszych rodaków, że Polak lubi dobrze zjeść. Na
każdym stole musi być mięso, wieprzowina to podstawa. Jednak czy zdajesz sobie
sprawę, jaki proces produkcji musi przejść mięso, zanim trafi na twój talerz? Miesięcznik EUROGOSPODARKA uświadamia
nas w tym zakresie. Szczególną uwagę zwraca na aspekt
odpadów w sektorze mięsny, gdyż ich ilość jest znacząca. EUROGOSPODARKA
uświadamia nas również, że proces utylizacji jest bardzo drogi dla firm, ze
względu na występowanie części organicznych, których proces spalania jest
skomplikowany. Sądzę, że gdyby przedsiębiorcą przedstawić tańsze rozwiązanie to
również i mięso mogłoby stanieć. EUROGOSPODARKA wychodzi z propozycją
wykorzystania tłuszczu do produkcji biopaliwa, tym bardziej, że tłuszcz nie
jest szkodliwy, nie zagraża naturalnemu środowisku i nie zawiera w sobie
substancji, które mogłyby zaszkodzić naszemu zdrowiu.
Wizja rolnictwa w EUROGOSPODARCE
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz