niedziela, 15 czerwca 2014

EUROGOSPODARKA: Tłuszcz jako dobre biopaliwo

Nie trzeba nikogo przekonywać wśród naszych rodaków, że Polak lubi dobrze zjeść. Na każdym stole musi być mięso, wieprzowina to podstawa. Jednak czy zdajesz sobie sprawę, jaki proces produkcji musi przejść mięso, zanim trafi na twój talerz? Miesięcznik EUROGOSPODARKA uświadamia


nas w tym zakresie. Szczególną uwagę zwraca na aspekt odpadów w sektorze mięsny, gdyż ich ilość jest znacząca. EUROGOSPODARKA uświadamia nas również, że proces utylizacji jest bardzo drogi dla firm, ze względu na występowanie części organicznych, których proces spalania jest skomplikowany. Sądzę, że gdyby przedsiębiorcą przedstawić tańsze rozwiązanie to również i mięso mogłoby stanieć. EUROGOSPODARKA wychodzi z propozycją wykorzystania tłuszczu do produkcji biopaliwa, tym bardziej, że tłuszcz nie jest szkodliwy, nie zagraża naturalnemu środowisku i nie zawiera w sobie substancji, które mogłyby zaszkodzić naszemu zdrowiu.
Wizja rolnictwa w EUROGOSPODARCE

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz